5 VRAGEN OM JE WHY HELDER TE KRIJGEN

17 Nov '21

5 Vragen om je why en purpose helder te krijgen.

“Waarom doe je wat je doet?” – dit is waarschijnlijk een van de moeilijkste en meest verwarrende vragen die ik mijn klanten stel….


En het is vaak een van de mooiste vragen met de mooiste antwoorden die ik ze kan stellen.


Al je business fundamenten zijn gebouwd op drie niveaus:

  1. WAT je doet,
  2. HOE je het doet en
  3. WAAROM je het doet. 

En het "niet-zo-geheime" geheim van de meest succesvolle merken die er zijn, ligt in die derde vraag: WAAROM ?

Vrijwel iedereen weet WAT ze doen - welke producten ze verkopen of welke service ze bieden - en sommigen kunnen antwoorden HOE ze het doen - hoe ze opvallen en wat hen uniek maakt - maar slechts weinigen kunnen duidelijk onder woorden brengen WAAROM ze doen wat ze doen - wat is de drijvende kracht en het doel achter hun merk .


Laten we kijken naar enkele populaire merken zoals: Apple, Starbucks, Nike…. Waarom hebben deze merken een dierbare plaats in ons hart (en portemonnee)? Het is niet hun product, want niemand vindt vindt het leuk om te veel te betalen voor koffie of een leggings!


We houden van deze merken omdat we ons met hen verbinden . Omdat ze bepalen wie we zijn . Omdat we kunnen relateren aan hun Waarom. Het is hun doel dat ons tot een loyale merkambassadeur maakt en hen in staat stelt hun prijskaartje op te halen zonder zich zorgen te maken over het verliezen van klanten.


Het is niet WAT ze doen, het is WAAROM ze het doen.


Bovenstaande is nogal een statement. Maar ik kan persoonlijk zeggen dat een van de mooiste dagen van mijn leven in 2012 was, toen ik mijn bedrijf inschreef bij de kvk. Ik wist toen nog niet helemaal WAT ik precies ging doen en HOE. Maar ik was glashelder over WAAROMik wilde een leven leiden door te doen waar ik van hou en anderen helpen hetzelfde te doen.


Zonder een duidelijk idee van wat ik precies wilde doen, was mijn WAAROM de drijvende kracht achter mijn beslissingen. En hoewel mijn doel in de loop der jaren is geëvolueerd, kan ik me nog steeds vinden in mijn oorspronkelijke verklaring van toen; Ik leef nog steeds een leven waarin ik doe waar ik blij van word, een bedrijf runnen dat JOU helpt hetzelfde te doen. Hoe gaaf is dat?


Doordat ik mijn WAAROM duidelijk had, heb ik ook de moeilijke dingen kunnen overwinnen. Het is superbelangrijk dat jouw WHY/WAAROM echt goed bij jou past.


Niet alleen omdat het bewezen is dat bedrijven die hun WHY duidelijk omschrijven sneller groeien en meer winst maken, maar vooral omdat het betekent dat jouw klanten zich met jouw verbonden voelen. Ze kunnen achter jou en jouw product staan. En dat is natuurlijk helemaal geweldig!


Dus nu is de vraag: Wat is jouw WHY? Waarom doe jij wat je doet? Hieronder een 5 aantal vragen om je helpen om jouw WHY helder te krijgen.


5 Vragen om jouw WHY en PURPOSE helder te krijgen

1 WAAROM BEN JE IN DE EERSTE PLAATS BEGONNEN MET JE BUSINESS?

Wees helemaal eerlijk tegen jezelf. Vaak begin je je business met als doel om je gezin financieel te onderhouden. Maar dit kan uiteindelijk uitgroeien tot iets veel groters.


Graaf even diep in jouw redenen om een ​​bedrijf te starten. Is het om je gezin financieel te ondersteunen? Of om je bezig te houden? Misschien is het om je geweldige talent voor handgemaakte kunstwerken met de wereld te delen? Wat het ook is - wees eerlijk!

2 WELKE VERANDERING IN DE WERELD WILDE JE MET JE BUSINESS BRENGEN?

Welk probleem wilde je met je bedrijf oplossen? Hoe zou jouw product of dienst waarde toevoegen aan deze wereld en de pijn van je klanten helpen verlichten?

3 NAAR WELKE VERANDERINGEN ZIJN JOUW KLANTEN OP ZOEK?

Wat waardeert jouw ideale klant in deze wereld en welke veranderingen willen ze zien? Wat zijn de problemen die zij als belangrijk zien? Hoe verhoud jij je tot hun waarden, hun zorgen en hun overtuigingen?

4 WAT MAAKT JOU UNIEK EN HOE ZIE JE DIT TERUG IN JE BUSINESS?

Wat is er uniek aan jouw aanbod? Hoe ben jij anders dan andere bedrijven in jouw branche? Wat zijn de dingen waar je echt goed in bent die anderen niet zo goed kunnen? Wat zijn jouw sterkere kenmerken die je definiëren als persoon en hoe kunt je dit toepassen in je business?

5 WAAR WIL JE OM BEKEND STAAN?

Stel je voor dat iemand jouw product/dienst heeft gekocht en gebruikt en zijn/haar ervaring deelt met anderen. Wat zegt hij of zij? Welke bijvoeglijke naamwoorden worden gebruikt? Welke emoties en gevoelens worden ervaren wanneer hij of zij over haar of zijn ervaring vertelt?

Conclusie

Het runnen van je bedrijf van binnenuit, vanuit je WHY en PURPOSE geeft je voldoening en je opereert op een ander level. Dit voelen je klanten ook waardoor je ze gemakkelijker bereikt. Neem de tijd om jouw WAAROM te definiëren en erachter te komen hoe je dit duidelijk aan je klanten kunt verwoorden.

Het is niet alleen belangrijk voor je klanten belangrijk maar ook voor jou zelf. Het kan een krachtige motor zijn voor de groei van je business en toekomstige beslissingen.

Weet je al wat jouw WHY en PURPOSE is?


Laatste Blog posts

HI, IK BEN SANNE

I'M A CHICK ON A MISSION. BRINGING SOUL AND PURPOSE BACK INTO YOUR BUSINESS

We gebruiken cookies om ons in staat te stellen beter te begrijpen hoe de site wordt gebruikt. Door deze site te blijven gebruiken, stemt u in met dit beleid. Klik om meer te leren