ZO LAAT JE JE MAILLINGLIJST GROEIEN

17 Nov '21

Zo laat je jouw mailinglijst groeien

Waarom is je mailinglijst zo belangrijk?

Jouw mailinglijst is een database van prospects en klanten die binnen jouw doelgroep vallen. Je hebt hun gegevens nodig, zodat je contact met hen kan onderhouden en een relatie op te bouwen.

Het is slim om naast je social media kanalen deze lijst te hebben. Waarom? Social Media kan zomaar zijn voorwaarden veranderen, je blokkeren of door een storing niet bereikbaar zijn.


De snelste en beste manier om je mailinglijst te laten groeien is door het maken van een (gratis) weggever.


Wat is een (gratis) weggever?


Huh? Een weggever? Wat is dat eigelijk?

Een gratis weggever is waardevolle gratis content die je weggeeft in ruil voor een e-mailadres. Tenzij je iemand iets geeft wat hij/zij echt wil, is er geen reden voor iemand om je zijn of haar e-mailadres te geven. Daarom is het belangrijk dat je gratis weggever net zo waardevol is als je betaalde content.

De laatste tijd begint er wel een omslag te komen in de visie op deze gratis informatie. Steeds vaker wordt er toch een (klein) bedrag voor gevraagd. Hierdoor scheid je het kaf van het koren en heb je niet alleen maar de 'koopjes-jagers' maar bereik je meer je echte doelgroep die ook bereid zijn om te betalen voor je dienst/product.

Welke soorten weggevers zijn er?

1. Checklist

Checklists zijn geweldig voor elk type proces dat een aantal herhaalbare taken of stappen vereist. Zoals bijvoorbeeld de handige SEO checklist.

2. E-Book

Een e-book is in principe een pdf met verschillende pagina's. E-books kunnen allerlei soorten onderwerpen hebben.

 3. Infographic

Soms is het moeilijk om informatie in woorden, audio of video te presenteren en het wordt het best weergegeven met een infographic. Je iet niet veel infographics, dus als je er een maakt heb je grote kans dat deze veel gedeeld zal worden.

4. E-mails

Hoewel video overal lijkt te zijn, zijn e-mails nog steeds populair en kunnen waardevol zijn.

5. Videoserie

Een typische videoserie bestaat uit 3 tot 5 delen van 10-15 minuten lang, maar door de jaren heen zijn ze langer geworden en zijn ze nu 30-45min lang. Langer dan 10 minuten is lang voor online video's, en werkt alleen als je veel waarde geeft.

6. Webinars

Webinars zijn een geweldige manier om waarde te geven en tegelijk je producten aan te bieden.

7. Uitdagingen voor Facebook-groepen

De beste uitdagingen via Facebook duren ongeveer 5 dagen. Het is een goede manier om je lijst op te bouwen.

Hoe maak je bekend dat jij een super gratis weggever hebt?

1. Sociale media

Het is aan te raden om voor iedere gratis weggever een aparte aanmeldpagina te maken. Zonder al teveel afleidingen en puur gericht op het downloaden van jouw content.

2. Blogberichten

Je bent momenteel een blogpost aan het lezen over Hoe je de ultieme gratis weggever kunt maken. In dit boogartikel vind je ook links naar andere blog artikelen. En zo is het cirkeltje weer rond.

3. YouTube-video's

Video's worden steeds populairder. Het kan heel belangrijk zijn om een youtube kanaal te onderhouden. Ook voor je SEO is dit goed: Youtube is namelijk van Google. Hoewel je niet om een ​​e-mailadres kunt vragen voordat iemand je video's bekijkt, kun je wel vragen om een ​​e-mailadres onder je video en ook door links tijdens en na het afspelen van de video.

4. Podcast

Net als YouTube kan een podcast een goede manier zijn om een ​​breder publiek te bereiken. Je kunt verwijzen naar een gratis weggever in de podcast zelf en in de notities. Het vraagt wel toewijding.

5. Facebook-groepen

Facebook groepen blijven populair en de kans is groot dat je zelf al in verschillende groepen zit.


Wat is een goede goede gratis weggever?

Een goede gratis weggever is representatief voor en een waardevol voorbeeld of een demo van je product of dienst. Als je bijvoorbeeld een online cursus verkoopt, wilt je dat gratis weggever een stukje inhoud uit die cursus laat zien plus de transformatie die de cursus oplevert.


Denk na over waar mensen om vragen of wat voor soort vragen je ziet in de groepen waarin je je bevindt. Wat je gratis weggever ook is, het moet gemakkelijk toe te passen zijn voor je klanten. Belangrijk is dat je publiek enthousiast wordt over je weggever en je cursus.

Conclusie

Nu weet je precies wat je moet doen om een weggever te makenMaak de overweging of je een gratis weggever wilt maken of dat je er een klein prijsje voor vraagt. Het doel is en blijft dat mensen laagdrempelig kennis met jou kunnen maken en daardoor eerder geneigd zijn om bij jou te kopen.

Heb jij al een weggever?


Laatste Blog posts

HI, IK BEN SANNE

I'M A CHICK ON A MISSION. BRINGING SOUL AND PURPOSE BACK INTO YOUR BUSINESS

We gebruiken cookies om ons in staat te stellen beter te begrijpen hoe de site wordt gebruikt. Door deze site te blijven gebruiken, stemt u in met dit beleid. Klik om meer te leren